Category Archives: Magnet Emas

Harga Emas Dunia Dijangka Meningkat

Featured-Images-ME-HargaEmas
Seorang penjual di sebuah kedai emas di Tokyo menunjukkan kepingan emas yang menyaksikan harganya semakin meningkat di pasaran dunia. – AFP

 

KUALA LUMPUR 3 Feb. – Harga emas dunia dijangka meningkat mencecah AS$1,975 (RM5,925) seaun pada suku keempat tahun ini berikutan sentimen yang positif, kata Ketua Strategi Pelaburan Standard Chartered Bank, Steve Brice hari ini.

Harga emas ditutup pada AS$$1,756.80 (RM5,268) seaun hari ini.

Beliau berkata, kenaikan itu didorong oleh beberapa faktor termasuk paras hutang yang tinggi di Amerika Syarikat, bekalannya yang terhad dan peningkatan permintaan daripada China dan India.

Brice berkata, emas merupakan pelaburan yang sangat baik kerana ia menawarkan kepelbagaian selain memberi pulangan yang menguntungkan.

Malah iklim ekonomi yang tidak menentu ketika ini, turut menekan harga komoditi itu untuk melonjak berikutan permintaan yang tinggi, kata beliau lagi.

Brice berkata demikian ketika taklimat media tentang Tinjauan Masa Hadapan Suku Pertama 2012 Standard Chartered di sini hari ini.

Beliau menjelaskan permintaan yang tinggi juga datang dari negara-negara seperti India dan China tetapi juga bank-bank pusat yang ingin meningkatkan simpanan emas sebagai pelindung inflasi.

Menurut Brice, bekalan yang terhad di sebalik permintaan yang semakin bertambah turut mendorong peningkatan harga emas menjelang hujung tahun ini.

Sementara itu, beliau juga meramalkan Ringgit mengukuh sehingga RM3.00 berbanding AS$1 sekiranya Amerika Syarikat melaksanakan pakej rangsangan ekonomi yang ketiga (third qualitative easing) pada separuh kedua tahun ini.

Katanya, sekiranya pakej rangsangan tersebut dilaksanakan ia bakal mendorong pembelian risiko (risk buying) oleh pelabur seperti mana yang telah berlaku semasa pakej-pakej terdahulu dilaksanakan.

Brice juga menjangkakan Bank Negara Malaysia akan menurunkan kadar faedah sebanyak 25 mata asas pada suku pertama dan 25 mata asas lagi pada suku kedua tahun ini bagi terus merangsang pertumbuhan domestik.

Emas: Peluang Keemasan

dealerrecruitmentdriveii

 

 

 

 

Public Gold membuka peluang keemasan kepada anda semua untuk menjadi Agen Emas(PG Priority Dealer)

DEALER RECRUITMENT DRIVE II

Terms & Condition

  • Purchase of 2 pieces of 250gm Gold Bar, automatically will become PG Authorized Priority Dealer to enjoy the 1.5% sales commission.
  • This promotion is open for all PG Customer and Public Gold Authorized Dealer.
  • Promotion period: 16th January 2011 to 30th April 2011.
  • All transaction can be using Normal Payment Purchase or Easy Payment Purchase (Allowed for 6 months EPP payment method).
  • All sales purchase must be in single receipt.
  • Public Gold reserves the right at its absolute discretion to vary, delete or add to all or any of the Terms and Conditions herein from time to time and at any time without prior notice.

Please contact admin@magnetemas.com

Kisah Jutawan In The Making (Great Eastern and Public Gold)

1289534409

 

 

 

 

Entri kali ini ditulis khas untuk dua orang sahabatku yang telah menempa nama dan kejayaan dalam bidang masing-masing:

1) Maman Solleh (www.mamansolleh.com)

Seorang perunding insurans/takaful Great Eastern yang berjaya dalam requirement tahun pertama untuk menjadi Unit Sales Manager pada 2012 nanti.

2) Helmi Ismail (pelaburansaya.blogspot.com)

Pemilik bisnes online www.tomeykids.com yang kini telah berjaya bergelar Dealer Public Gold bagi urusan jual beli jongkong/syiling/dinar emas fizikal keluaran Public Gold.

Secara peribadi, saya menumpang bangga atas kejayaan mereka. Walaupun kejayaan ini difikir oleh sebahagian orang lain sebagai kejayaan kecil, tapi bagi pemikiran seorang JUTAWAN IN-THE-MAKING, ia adalah sebuah kejayaan yang besar. Semoga mereka akan terus hebat dan mantap pada masa depan.

p/s: Sesiapa yang berminat nak jadi Agen Insurans/Takaful GE atau membeli polisi Insurans/Takaful GE boleh berhubung dengan Maman Solleh (www.mamansolleh.com) dan sesiapa yang berminat nak beli emas keluaran Public Gold boleh hubungi saya (ww.MagnetEmas.com) atau Helmi Ismail (pelaburansaya.blogspot.com).

Memiliki dan Menyimpan Kekayaan Dengan Emas Keluaran Public Gold?

Logo-ME

Sesiapa yang ingin Memiliki dan Menyimpan Emas Public Gold atau ingin menjadi Dealer Public Gold boleh menghubungi Public Gold Authorized Dealer (A0660) seperti berikut:

Mobile: 012-5745393 (SMS/Call)
Email: admin@magnetemas.com
Blog: http://www.MagnetEmas.com/
Facebook Fanpage:
my facebook
Twitter:
my twitter

Public Gold Fine International Sdn Bhd (PGFI)

publicgold_logo2

Public Gold Fine International Sdn Bhd (PGFI) ialah satu-satunya syarikat Sdn Bhd yang menjual emas fizikal di Malaysia dalam bentuk jongkong, syiling, dinar dan barang kemas. Produk emas keluaran PGFI adalah seperti berikut:

A) Produk Public Gold (www.publicgold.com.my)

Gold Bars Gold Bars Gold Bars Gold Coins
Gold
Metal

Au

Au

Au

Au

Weight (g) 20 50 100 50
Size (W x L, mm) 16 x 25 24 x 37 35 x 54 -
Diameter (mm) - - - 38
Thickness (mm) 3 3.5 3 3
Purity 999.9 999.9 999.9 999.9

B) Produk Public Dinar (www.publicdinar.com)

Gold Dinar

Dinar
Metal Au Au Au
Weight (g) 4.25 21.25 42.50
Size (W x L, mm) - - -
Diameter (mm) 18 32 38
Thickness (mm) 0.72 1.50 2.18
Purity 916 916 916

C) Produk Public Jewellery (www.publicjewellery.com.my)

Pelbagai jenis rekabentuk barang kemas. Rujuk Public Jewellery .